Yvette van Boven Kookboeken Overzicht en Informatie. Yvette van Boven is in de afgelopen jaren vooral bekend en populair geworden als tv-kok in het VPRO programma Koken met Van Boven dat in augustus 2015 voor het eerst op de buis was. Hiervoor was zij al met haar neef in 2006 het restaurant Aan de Amstel gestart.
Yvette van Boven Kookboeken Overzicht en Informatie
Haar eerste kookboek Home Made uit 2010 was succesvol en werd uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. Na dit succes volgden er meerdere andere kookboeken die populair zijn bij de vele hobbykoks die Nederland kent. Ook publiceert Yvette van Boven met regelmaat recepten in Volkskrant Magazine.
Nieuwe Yvette van Boven Kookboek
Home Made Basics
Makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken
- Schrijvers: Yvette van Boven (Nederland)
- Soort kookboek: basisrecepten
- Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
- Verschijnt: 21 april 2020
- Omvang: 456 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Hoe maakt u alles? En helemaal zelf? Met Yvettes kenmerkende geïllustreerde stap-voor-stapuitleg van de gerechten en sluitende receptuur gaat dit zeker lukken: van een simpele dressing tot huisgemaakte, dampend verse tortilla’s, van zelfgemaakte gnocchi van elk soort groente tot fluks ingelegde radijsjes. Home Made Basics is een boek dat een vaste plek gaat krijgen in uw keuken…lees verder >
Meer kookboeken van Yvette van Boven
Home Sweet Home Xmas
Kerstgerechten van Yvette van Boven
- Soort kookboek: kerstkookboek
- Schrijfster: Yvette van Boven (Nederland)
- Uitgever: Fontaine Uitgevers
- Verschenen: 17 oktober 2017
- Omvang: 304 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 29,95
- Inhoud kookboek: Een romantische eerste kerst voor twee? Een lekker winters etentje? Of een kerst met uw complete schoonfamilie over de vloer? Met Home Sweet Home Xmas van Yvette van Boven komt u altijd goed beslagen ten ijs. Een crème van pompoen met steranijs & kreeftenstaartjes, parelhoen met saus van prosecco met groene druiven, een terrine van wild konijn & pistache en een champagnemousse met vijgen in champagne- lauriersiroop… Loopt het water u al in de mond, maar ziet u op tegen de kookstress? Met Home Sweet Home Xmas is dat niet nodig! Kookengel Yvette van Boven geeft talloze tips voor een kerst zonder ingewikkeld gedoe of paniek. Alle gerechten in dit boek zijn gemakkelijk van tevoren te maken en het boek bevat zelfs een heleboel voorbeeldmenu’s, zodat u ook niet hoeft na te denken over mooie combinaties van voor-, bij-, hoofd- en nagerechten. De recepten zijn verdeeld in voorbereiden en bereiden, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Ze hoeven alleen op de dag zelf nog even afgemaakt te worden. Zo is het voor uzelf ook een feest en kunt u lekker met een glaasje aanschuiven bij uw visite.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Home Sweet Home
Nieuw Iers comfort food
- Soort kookboek: Ierse gerechten
- Schrijfster: Yvette van Boven (Nederland)
- Uitgever: Fontaine Culinair
- Verschenen: 18 september 2017
- Omvang: 304 pagina’s (met afbeeldingen)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Waardering redactir: ★★★★★ (uitmuntend)
- Recensie kookboek: Niet vaak is de titel van een kookboek zo goed passend als Yvette van Boven Home Sweet Home. De liefde en passie voor Ierland, het land waar Yvette van Boven geboren is, en de Ieren spat bijna letterlijk van elke pagina af. Home Sweet Home is veel meer dan zomaar een kookboek het is een liefdesverklaring aan een bijzonder land. En de liefde en passie zijn zonder uitzondering terug te vinden in de recepten…lees verder >
Nog meer uit Van Bovens oven
- Soort kookboek: ovengerechten
- Schrijfster: Yvette van Boven
- Uitgever: Fontaine Uitgevers
- Verschenen: 1 oktober 2016
- Aantal recepten: 50
- Omvang: 128 pagina’s (met afbeeldingen)
- Uitgave: Gebonden Boek
- Inhoud kookboek: Na het succes van Uit de oven van Van Boven komt Yvette nu met 50 nieuwe en verrassende ovenrecepten. Heerlijke zoetigheden als Chocolademeringues met zeezout en Stoofperen met karamelsaus, maar ook Jerk Chicken of Lenteporchetta komen stomend van de bakplaat. De beste nieuwe recepten die Yvette bedacht voor Volkskrant Magazine werden in dit boek gebundeld. Steeds met duidelijke, fool-proof receptuur – zoals we van Yvette gewend zijn – én voorzien van mooie tekeningen met korte instructies. Kortom: een heerlijk nieuw boek vol oveninspiratie…lees verder >
Meer Yvette van Boven Kookboeken
Home Made Winter
- Soort kookboek: wintergerechten
- Schrijfster: Yvette van Boven
- Uitgever: Fontaine Culinair
- Verschenen: 20 november 2015 (herdruk van eerste uitgave 2011)
- Aantal recepten:
- Omvang: 252 pagina’s (met afbeeldingen)
- Uitgave: Paperback
- Prijs: € 19,95
- Inhoud kookboek: Home Made Winter is een boek vol comfort food. Het is de opvolger van het met lof en prijzen overladen Home Made en maakt samen met Home Made Zomer het jaar rond. Voor dit boek maakte Yvette van Boven, geïnspireerd door haar jeugd in Ierland en haar regelmatige verblijf in Frankrijk, een verzameling van gerechten waar uw hart weer warm van wordt. Ze geeft eenvoudige recepten voor klassiekers waarvan iedereen dacht dat ze lastig te maken zijn, zoals kroketten, pulled pork of appelcider. Stap voor stap begeleidt zij u bij het maken van boter, ossenworst of bijvoorbeeld baileys. Ook komen de winterse feestdagen aan bod waar Yvette een speciale band mee heeft: plumpudding voor Kerstmis, colcannon met Halloween, galette des rois met Driekoningen. Net als bij Home Made verzorgde Yvette alles aan dit uiterst persoonlijke kookboek zelf: ze deed de vormgeving, maakte de illustraties en bereidde alle gerechten voor de fotografie. De prachtige foto’s werden gemaakt door haar man, fotograaf Oof Verschuren.
- …Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >
Home Made Zomer
- Soort kookboek: zomergerechten
- Schrijfster: Yvette van Boven
- Uitgever: Fontaine Culinair
- Verschenen: juni 2016 (herdruk van eerste uitgave 2011)
- Aantal recepten:
- Omvang: 259 pagina’s (met afbeeldingen)
- Uitgave: Paperback
- Prijs: € 19,95
- Inhoud kookboek: De zomer heeft zo veel verse groente en fruit vol smaak te bieden, dat je bijna niet hóeft te koken. Yvette weet als geen ander dat we met dat mooie weer wel iets beters te doen hebben dan lang in de keuken te staan. Daarom staat dit boek vol recepten die niet al te veel tijd kosten of waar je geen omkijken naar hebt. ‘Home Made Zomer’ is een boek vol zonovergoten recepten. Yvette liet zich voor de recepten in dit boek inspireren door haar leven in Amsterdam en Parijs, maar vooral ook door de zomers die zij samen met haar man Oof doorbrengt in de Provence, in een boomgaard bij een grote familie vlak bij Avignon.
- ...Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >
Yvette van Boven Biografische Informatie en Restaurants
- Geboortedatum: 29 november 1968
- Geboorteplaats: Dún Laoghaire, Ierland
- Restaurant: Aan de Amstel (inmiddels gesloten)