De slager boek van Ronald Giphart en Jacques Hermus

Ronald Giphart & Jacques Hermus – De slager

Ronald Giphart & Jacques Hermus De slager recensie en informatie culinair non-fictie boek met een pleidooi voor minder vlees en meer slagers. Op 1 oktober 2024 verschijnt bij Uitgeverij Nigh & Van Ditmar het nieuwe boek van de Nederlandse schrijver Ronald Giphart dat het samen met Jacques Hermus schreef over de geschiedenis, het heden en de toekomst van het slagersambacht. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijvers en over de uitgave.

Ronald Giphart & Jacques Hermus De slager recensie en informatie

  • Het is geen makkelijke tijd om slager te zijn. Vlees ligt onder
    een vergrootglas en het ambacht staat onder druk. De slager
    van Ronald en Jacques is een kritisch eerbetoon aan een van
    de oudste ambachten ter wereld en tegelijkertijd een mooi
    en lekker weglezend pleidooi voor minder en beter vlees.” (Samuel Levie)

Ronald Giphart & Jacques Hermus De slager

De slager

Een pleidooi voor minder vlees en meer slagers

  • Auteurs: Ronald Giphart, Jacques Hermus (Nederland)
  • Soort boek: culinaire non-fictie
  • Uitgever: Nijgh & Van Ditmar, Nijgh Cuisine
  • Verschijnt: 1 oktober 2024
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 25,00
  • Boek bestellen >

Flaptekst van het boek over de slager en vlees van Ronald Giphart en Jacques Hermus

Biefstuk, een gehaktbal, leverworst, eendenbout, spareribs, jamón ibérico, lamskoteletten: vlees, in alle vormen en gedaanten. In de jaren ’60 van de vorige eeuw begon de decadentie van de voorverpakte en voorgesneden stukken vlees die niemand meer herkende als onderdeel van een dier. We wilden graag vlees eten, maar niet steeds erop gewezen worden dat we daarmee dieren aten.

In interviews, reportages en verhalen schetsen Ronald Giphart en Jacques Hermus de geschiedenis, het heden en de toekomst van het slagersambacht en sporen ze de lezer aan om te kiezen voor beter en minder vlees, afkomstig van iemand met vakkennis. Maar daarvoor moeten er allereerst jonge slagers het hakmes weer oppakken.

Bijpassende boeken en informatie