Wat zijn de nieuwe kookboeken september 2017? Op deze pagina is een overzicht te vinden van interessante en bijzondere nieuwe kookboeken die in de maand september 2017 zullen verschijnen.
Nieuwe Kookboeken September 2017 Recensie Tips
Uiteraard zijn Nederlandse kookboeken opgenomen. Maar je vind hier ook kookboeken die in het Engels verschijnen. Het overzicht nieuwe kookboeken september 2017 recensie tips informatie en bestelmogelijkheden is alfabetisch ingedeeld op naam van de schrijver of schrijfster.
< Augustus 2017 | Overzicht 2017 | Oktober 2017 >
Overzicht van Nieuwe Kookboeken September 2017
Hieronder staan de tips van de redactie van nieuwe kookboeken die in september 2017, naar verwachting, zullen verschijnen. De links op de pagina verwijzen naar een recensie of naar de bestelmogelijkheden van het betreffende kookboek.
40 Verbluffende Desserts
- Soort kookboek: desserts en nagerechten
- Schrijver: Bert Ardijns ♂ (België)
- Uitgever: Lannoo
- Verschenen: 22 september 2017
- Omvang: 208 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 39,99
- Inhoud kookboek: De grote klassiekers der desserts worden op verschillende creatieve manieren gepresenteerd en bekende nagerechten krijgen een speelse upgrade, waarbij de technieken stap voor stap worden getoond. Zowel de amateurpatissier als de professional kan met dit boek aan de slag. Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken; ingrediëntenbespreking, basistechnieken, principes en uiteraard het assortiment desserts. Met 15 klassiekers, 10 desserts op basis van fruit, 10 op basis van chocolade, en 5 desserts voor mensen met gluten- of lactose intolerantie.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Home Sweet Home
Nieuw Iers comfort food
- Soort kookboek: Ierse gerechten, Iers kookboek
- Schrijfster: Yvette van Boven ♀ (Nederland)
- Uitgever: Fontaine Culinair
- Verschenen: 18 september 2017
- Omvang: 304 pagina’s (met afbeeldingen)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: 29,95
- Recensie kookboek: Niet vaak is de titel van een kookboek zo goed passend als Yvette van Boven Home Sweet Home. De liefde en passie voor Ierland, het land waar Yvette van Boven geboren is, en de Ieren spat bijna letterlijk van elke pagina af. Home Sweet Home is veel meer dan zomaar een kookboek het is een liefdesverklaring aan een bijzonder land. En de liefde en passie zijn zonder uitzondering terug te vinden in de recepten…lees verder >
- Waardering: ★★★★★ (uitmuntend) Theo Jordaan
- …Meer Informatie en Bestellen >
Vers van het land
Koken, bakken, moestuinieren en preserveren met de Amish
- Soort kookboek: Amish kookboek
- Schrijfster: Wanda E. Brunstetter ♀ (Verenigde Staten)
- Aantal recepten: 240+
- Uitgever: Ark Media
- Verschenen: 18 september 2017
- Omvang: 224 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 25,00
- Inhoud kookboek: Vers van het land is een prachtig gebonden kookboek met meer dan 240 recepten; salades, hoofdgerechten, dessert én meer! Werk met verse producten en leer van de Amish! Wanda Brunstetter geeft handige en authentieke tips van de Amish voor (moes)tuinieren, maar ook over het gebruik van planten en groenten op andere manieren. Zoals bij een echt kookboek hoort, het boek is ook geweldig voor het oog. Prachtige foodfoto’s! Auteur Wanda Brunstetter is onder andere bekend van haar romans over de Amish.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Recepten uit Los Angeles
- Soort kookboek: Amerikaans kookboek, Los Angeles kookboek
- Schrijver: Victor Garnier Astorino ♂ (Verenigde Staten)
- Aantal recepten: 100
- Uitgever: Fontaine Uitgevers
- Verschenen: september 2017
- Omvang: 272 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 24,95
- Inhoud kookboek: Welkom in Los Angeles. Ga mee op ontdekkingsreis door de stad en proef de Amerikaanse droom in 100 iconische recepten. L.A. is dol op gezond groentesap, maar kan ook niet zonder hamburger. Van breakfast burrito tot açaï bowl, van lobster roll tot cobb salad: de wirwar van stijlen, invloeden en keukens maken Los Angeles tot fusion-hoofdstad van de wereld. Nergens anders is het volkomen normaal om een Thaise pizza of Koreaanse taco te bestellen. Victor Garnier Astorino reisde met een foto toestel door de stad en proefde in karakteristieke restaurants en klassieke diners de meest uiteenlopende gerechten.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Desserts met allure
Heerlijke composities op een bordje
- Soort kookboek; dessertkookboek
- Schrijfster: Émilie Guelpa ♀
- Aantel recepten: 34
- Uitgever: Forte Culinair
- Verschenen: 14 september 2017
- Omvang: 88 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 14,99
- Inhoud kookboek: 34 elegante desserts op een bordje, met een krokant, fruitig en romig element als basis en kruiden of bloemen als finishing touch. Voor een verrassend eenvoudige afsluiter van elk etentje! Wat is er heerlijker na een verzorgde maaltijd dan een lekker nagerecht? In dit boek vind je prachtige dessertcomposities: nagerechten op een bord waarvan de opmaak zorgvuldig is uitgedacht. Het resultaat doet door zijn vorm, elegantie en smaakpalet gastronomisch aan: een dessert met allure dat toch gemakkelijk te maken is.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Basics to Brilliance
- Soort kookboek: basisrecepten
- Schrijfster: Donna Hay ♀ (Australië)
- Origineel: Basisc to Brilliance
- Nederlandse vertaling; Esther van Buuren
- Uitgever: Spectrum
- Verschenen: 8 september 2017
- Omvang: 400 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 35,00
- Inhoud kookboek; In dit prachtig vormgegeven boek deelt Donna Hay haar beproefde basisrecepten. Bij elk recept geeft Donna slimme vatiaties, zodat één recept uit kan groeien tot meerdere gerechten. En breid je automatisch je repertoire uit. Wat te denken van een basisrecept voor de perfecte soufflé? Zodra je die onder de knie hebt, kun je gaan variëren. Dan zet je net zo gemakkelijk en vol vertrouwen een overheerlijke spinazie-kaassoufflé op tafel, of eentje met forel, of met pancetta. Dit is Donna’s persoonlijke leidraad om je van basics naar brilliance te helpen. Met meer dan 200 recepten, en prachtige foodfotografie. Zo helpt ze je om in de keuken te kunnen uitblinken!
- …Meer Informatie en Bestellen >
Wokking Lekker
24Kitchen kookboek
- Soort kookboek: wokgerechten
- Schrijver: Danny Jansen ♂ (Nederland)
- Aantal gerechten: 55 recepten
- Uitgever: 24 Kitchen / A.W. Bruna
- Verschenen: 12 september 2017
- Omvang; 160 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Paperback
- Recensie kookboek: Wokken is terug van weggeweest. En dat is volkomen terecht als je beschouwt dat het een uitstekende manier is om in korte tijd een gezonde maaltijd op tafel te krijgen. Groente spelen meestal de centrale rol. Dus wokken, als je het goed doet en de juiste olie gebruikt, past uitstekend in de trend om gezond te gaan eten. Het nieuwe kookboek van 24Kitchen kok Danny Jansen Wokking Lekker is daarbij een uitstekende wegwijzer…lees verder >
- Waardering: ★★★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
- …Meer Informatie en Bestellen >
5 Ingrediënten
Snel & simpel koken
- Schrijver: Jamie Oliver ♂ (Engeland)
- Soort kookboek: eenvoudige, snelle en gezonde gerechten
- Uitgever: Kosmos Uitgevers
- Verschenen: 5 september 2017
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 29,99
- Inhoud kookboek: Snel, simpel, superlekker – dé opvolger van Jamie in 15 minuten. In 5 ingrediënten: snel & simpel koken laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en healthy kunt eten. De recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en in een handomdraai klaar. Het boek bevat 130 recepten over kip, rund-, varkens- en lamsvlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en uiteraard heerlijke zoetigheden! Bij elk recept vind je een visuele ingrediëntenlijst, tijdsduur, portiegrootte, informatie over voedingswaarden en een gemakkelijk te volgen recept.
Dit is Jamie’s makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd. De nieuwe Jamie Oliver: elke dag verse maaltijden voor iedereen die tot vijf kan tellen. - …Meer Informatie en Bestellen >
Chef met lef
- Schrijver: Nigel van der Horst ♂ (Nederland)
- Soort kookboek: algemeen kookboek
- Uitgever: Luitingh-Sijthoff
- Verschijnt: 6 september 2017
- Omvang: 160 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 20,00
- Inhoud kookboek: Dit kookboek van Chef met lef Nigel van der Horst draait om balans & lekker eten. Nigel van der Horst, alias Chef met lef, ontwikkelde recepten met een perfecte samenstelling die uit elkaar barsten van smaak. Genieten van lekkere pancakes, overheerlijke burgers, spannende salades en smaakvolle pizza’s én op gewicht blijven. Nigel schrijft geen dieet voor, maar geeft inzicht in je voedingspatroon. De samenstelling, voedingswaarden en calorieën van de gerechten worden vermeld en daarmee kan iedereen zelf aan de slag met een persoonlijk maaltijdplan.
- …Meer informatie Review en Bestellen >
Heel Holland Bakt Meer Seizoen 6
Word de beste thuisbakker van Nederland
- Soort kookboek: bakrecepten
- Uitgever: Kosmos Uitgevers
- Verschenen: 1 september 2017
- Omvang:
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 24,99
- Inhoud kookboek: Heel Holland Bakt is terug! Met Heel Holland bakt mee seizoen 5 kun je ook dit seizoen thuis weer gezellig meebakken met het allerleukste bakprogramma van Nederland. Behalve de technische uitdagingen waarvoor de kandidaten staan, bevat dit nieuwe bakboek ook een heleboel andere taarten en koekjes. Met duidelijke foto’s, tips en uitleg, en recepten voor elk niveau. Om bij te smullen!
- …Meer Informatie en Bestellen >
Sushi!
Sushi, maki, temaki, chiraski, sashimi
- Schrijfster: Laure Kié (Frankrijk, Japan)
- Soort kookboek: sushi kookboek
- Uitgever: Lantaarn Publishers
- Verschenen: 1 september 2017
- Omvang: 144 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 14,99
- Inhoud kookboek: Sushi is het emblematische gerecht geworden voor de Japanse keuken. De meest voorkomende en simpelste vorm is nigiri sushi, maar er zijn nog allerlei andere heerlijke variaties mogelijk, zoals maki (maki-loempia’s; tempura- en regenboog-maki en nog veel meer), temaki, chirashi en sashimi. Word nu expert in sushi met deze 90 traditionele en moderne recepten en meer dan 200 stap-voor-stapfoto’s. In dit boek leert u alles over vis snijden, sushirijst maken en rollen, vegetarische opties en nog veel meer!
- …Meer Informatie en Bestellen >
Bouillon
Recepten met bouillon als basis
- Schrijfsters: Vicky Edgson, Heather Thomas ♀ (Engeland)
- Soort kookboek: recepten met bouillon
- Aantal recepten: 60+
- Uitgever: Terra
- Verschenen: 11 september 2017
- Omvang: 176 pagina’s
- Uitgave: Paperback
- Prijs: € 20,00
- Inhoud kookboek: Bouillon bevat de 10 belangrijkste basisbouillons van vlees, vis en groente met stap-voor-stap-uitleg voor de bereiding en informatie over de voedingsstoffen. Verder zijn er meer dan 50 recepten opgenomen van frisse soepen en hartverwarmende stoofschotels, maar ook heerlijk romige risotto en geurige currygerechten met steeds een van de 10 bouillons als basis.Bij elk recept vind je extra suggesties en variaties. Alle gerechten in dit boek zijn eenvoudig te maken met gemakkelijk verkrijgbare producten.
- …Meer Informatie en Bestellen >
De smaak van bloemen
Tuinieren & recepten met eetbare bloemen
- Soort kookboek: bloemen recepten, tuintips
- Schrijfster: Julia Voskuil ♀ (Nederland)
- Uitgever: Terra
- Verschenen: september 2017
- Omvang: 192 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Boek
- Prijs: € 24,99
- Inhoud boek: De smaak van bloemen laat zien hoe je bloemen kunt verwerken in allerlei gerechten: als garnering en natuurlijk voor de smaak.Tuinjournalist Julia Voskuil stelt per seizoen een variatie aan eetbare bloemen voor en geeft daarbij aan wat je wanneer kunt zaaien, oogsten en eten en hoe je aan gezonde bloemen komt.- Ruim 40 plantbeschrijvingen- Praktische seizoensindeling- Interviews en receptenGerenommeerde chefs, wildplukkers en kwekers delen hun passie met recepten vol bloemen. Vier de seizoenen met bloemen op je bord en laat je inspireren door chef-koks van bekende restaurants zoals Tommy Janssen (Bentinck), Arthur van Brug (Villa Augustus), Remco Jansen (Intens), Soenil Bahadoer (De Lindehof) en Jacob Jan Boerma (De Leest).
- …Meer Informatie en Bestellen >
Peperkoek 150 x anders
Recepten, knutselideeën en weetjes
- Schrijver: Jan Borms ♂
- Soort kookboek: boek over peperkoek
- Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
- Verschenen: 1 september 2017
- Omvang: 190 pagina’s (met afbeeldingen)
- Uitgave: Gebonden Boek
- Prijs: € 24,95
- Inhoud kookboek: Peperkoek. Misschien eet je het als tussendoortje. Of past het bij je favoriete theemoment? Bij anderen prijkt er elke ochtend nog peperkoek op de ontbijttafel. Peperkoek zit diep gebakken in onze cultuur. Het is een oud en bekend gebruik om met Pasen, Valentijn of Nieuwjaar peperkoek uit te delen in de vorm van een hart. En ook de uitdrukking ‘een hart van peperkoek’ kennen we allemaal. Sta je er soms bij stil hoe deze dagelijkse lekkernij gemaakt wordt? Wat er allemaal inzit en hoe lang het al bestaat? En wat je er allemaal mee kan doen? Het boek ‘Peperkoek’ wil dit authentiek, origineel en eerlijk product terug onder de aandacht brengen. Want de mogelijkheden met peperkoek zijn eindeloos, zowel in als buiten de keuken: muesli van peperkoek, een peperkoekcocktail, een salade met croutons van peperkoek, maar ook: je eigen peperkoeken hart of een peperkoeken huisje. In dit boek vind je ze allemaal naast 145 andere fijne weetjes, tips en recepten over en met peperkoek. Bij Vondelmolen bakken ze al vijf generaties lang peperkoek aan de hand van een zorgvuldig bewaard familierecept. Hun peperkoek kreeg het label van officieel streekproduct. In dit boek delen ze hun geschiedenis en kennis.
- …Meer Informatie en Bestellen >