Nieuwe Kookboeken Maart 2017 Recensie Tips
Wat zijn de nieuwe kookboeken maart 2017? Op deze pagina vind je een overzicht van interessante en bijzondere nieuwe kookboeken die in maart 2017 zullen verschijnen, samengesteld door de redactie. Uiteraard zijn Nederlandse kookboeken opgenomen. Maar je vind hier ook kookboeken die in het Engels verschijnen. Het overzicht nieuwe kookboeken maart 2017 recensie tips informatie en bestelmogelijkheden is alfabetisch ingedeeld op naam van de schrijver of schrijfster.
< Februari 2016 | Overzicht 2017 | April 2017 >
Overzicht van Nieuwe Kookboeken Maart 2017
Het onderstaande overzicht van Nieuwe Kookboeken maart 2017 is chronologisch ingedeeld op naam van de schrijver of schrijfster van het kookboek. De links op de pagina verwijzen naar uitgebreide informatie, recensies en bestelmogelijkheden.
Brood
Op ontdekkingsreis met Robèrt van Beckhoven
- Schrijver: Robèrt van Beckhoven (Nederland)
- Soort kookboek: broodboek, boek bij TV-programma Brood
- Uitgever: Kick Uitgevers
- Verschijnt: 3 maart 2017
- Omvang: 176 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Boek
- Prijs: € 19,90
- Inhoud boek: BROOD, daar zit zoveel meer in, weet Robèrt van Beckhoven als geen ander. Brood is de grote passie van de Brabantse meester-patissier die voor het tv-programma BROOD een fascinerende ontdekkingsreis door Europa maakte. Van Beckhoven ging op zoek naar de kern van het broodbakken en ontmoette tal van geestverwanten die net als hij liefdevol kunnen verhalen over de pracht en de kracht van brood. Robèrt wist hen daarbij te verleiden hun geheimen met hem te delen…lees verder >
- …Meer Informatie en Bestellen >
In een Franse keuken
Thuis koken als een Française met verse, pure en lokale producten van het seizoen
- Schrijfster: Susan Hermann Loomis (Frankrijk)
- Soort kookboek: Franse gerechten om thuis te koken, Frans kookboek
- Origineel:
- Nederlandse vertaling: Anne-Marie Vervelde
- Uitgever: Uitgeverij Orlando
- Verschijnt: 14 maart 2016
- Omvang: 336 pagina’s (met afbeeldingen)
- Uitgave: Paperback
- Prijs: € 19,95
- inhoud kookboek: Thuis koken als een Française met verse, pure en lokale producten van het seizoen. Hoe doen die Fransen dat toch? Een drukke baan weerhoudt ze er niet van om dagelijks een verse driegangenmaaltijd te bereiden. Als vanzelfsprekend combineren ze de producten van het seizoen, uit eigen tuin of van de boerenmarkt op zo’n manier dat de smaken en geuren op hun tongstrelendst naar voren komen. Kookboekenschrijfster Susan Herrmann Loomis ging op een culinaire zoektocht en ontfutselde haar Franse buren, vrienden, marktkooplui en koks tot in de wijde omtrek van haar woonplaats Louviers hun keukengeheimen. Doen de Fransen slimmer boodschappen? Zijn zij beter in het plannen van een diner of bij onverwacht bezoek improviseren met wat ze in huis hebben? Het antwoord is: ja. Met In een Franse keuken deelt Susan Herrmann Loomis alle tips, geheimen en recepten waarmee haar Franse vrienden van elke maaltijd een feest maken.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Vleesbijbel
Alles over rund & kalf, varken en lam
- Schrijver: Gertjan Kiers (Nederland)
- Soort kookboek: kookbijbel vlees, vlees kookboek
- Uitgever: Carrera Uitgevers
- Verschijnt: 20 maart 2017
- Omvang: 496 pagina’s (met afbeeldingen)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 29,99
- Inhoud kookboek: Vleesbijbel is hét naslagwerk voor de vleesliefhebber. Gertjan Kiers leert hoe je kwaliteit herkent, hoe je uitbeent, verdeelt, splitst en bereidt. Je zult lezen over het slachtproces, het rijpen, over mager en vet, over mals of stug. Aan de hand van eenvoudige beschrijvingen en stap-voor-stapfotografie leert deze meesterslager je de kneepjes van het slagersvak en geeft hij zijn favoriete vleesrecepten prijs, variërend in tijd en moeilijkheidsgraad…lees verder >
- …Meer Informatie en Bestellen >
Mijn keuken van Galicië
- Schrijfster: Isabel Meniño (Spanje)
- Soort kookboek: kookboek met streekgerechten uit Gallicië
(Spanje) - Uitgever: Terra
- Verschenen: 3 maart 2017
- Omvang: 176 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 29,99 (na 8 juni 2017 € 34,99)
- Inhoud kookboek: Ontdek de zilte keuken van Spanje. Dit kookboek neemt je mee naar de eetcultuur van het Noordwestelijke deel van Spanje: Galicië. Isabel Meniño beschrijft en verbeeldt de heerlijkste gerechten, gebaseerd op de traditionele familierecepten die zijn meegereisd met haar vader en door hem werden doorgegeven. Niet alledaagse ingrediënten als verse octopus, stokvis, krab en kokkels zijn karakteristiek voor de Galicische keuken. Gelukkig zijn deze producten ook volop verkrijgbaar bij ons: op de markt of in de viswinkel. Door de eigentijdse interpretatie van Isabel, maak je de klassieke gerechten eenvoudig klaar en zijn ze behalve heerlijk ook een lust voor het oog. De gerechten zijn als hedendaagse stillevens gefotografeerd. Daarnaast is er volop ruimte voor sfeerbeeld en prachtige foto’s uit de natuur van Galicië.
- …Meer Informatie en Bestellen >
Yoghurt
50 zoete en hartige recepten uit de keuken van Yoghurt Barn
- Schrijver: Yoghurt Barn (Nederland)
- Soort kookboek: yoghurt kookboek
- Uitgever: Het Spectrum
- Verschenen: 10 maart 2017
- Aantal recepten: 50
- Omvang: 120 pagina’s (met afbeeldingen)
- Uitgave: Gebonden Boek
- Prijs: € 15,00
- Inhoud kookboek: Yoghurt is altijd lekker, wat je er ook mee doet! Vers, frozen, traditioneel, dik of dun, hangop, van soja of van geit. Samen met het supersnel groeiende Yoghurt Barn hebben we de allerlekkerste yoghurtrecepten samengebracht in het kookboek Yoghurt. Bomvol recepten die je laten zien wat je allemaal met yoghurt kunt doen én die thuis gemakkelijk klaar te maken zijn…lees verder >
- …Meer Informatie en Bestellen >