Keukenmessen Soorten Gebruiken Aanbiedingen Informatie. Waarvoor gebruik je de verschillende soorten keukenmessen? Hoe ziet elk soort keukenmes eruit? Hoe moet je de keukenmessen soorten gebruiken? Antwoorden op de vragen kun je lezen op deze pagina keukenmessen soorten gebruiken aanbiedingen informatie.
Keukenmessen Soorten Gebruiken Aanbiedingen Informatie
Er zijn behoorlijk wat verschillende keukenmessen soorten. Op deze pagina kun je de soorten keukenmessen vinden met uitleg over hoe je ze kunt gebruiken en hoe ze eruit zien.
advertentie
Overzicht Keukenmessen Aanbiedingen
Hieronder zijn rechtstreekse links te vinden naar keukenmessen aanbiedingen bij verschillende webshops.
Overzicht Keukenmessen Soorten
Het overzicht van keukenmessen soorten is alfabetisch ingedeeld op naam van elk type keukenmes.
Broodmes – Broodzaag
Het broodmes heeft een vrij lang, gekarteld en vrijwel recht snijvlak. Het is vooral bedoeld voor het “zagen” van ongesneden brood. Daarnaast kun je een broodmes ook goed gebruiken voor het snijden van dikke en vrij harde groente, fruit en knollen zoals knolselderij, pompoen en meloen.
Fileermes
Als je vis goed wilt fileren, ontdoen van graten, schubben en ingewanden, dan kun je hiervoor het beste een fileermes gebruiken. Het mest is vrij lang, heeft een vrij smal lemmet en een scherp, enigszins afgerond, snijvlak zonder kartels.
Hakmes
Voor het in stukken hakken van grote stukken vlees aan het bot kun je een hakmes, ook wel hakbijl genoemd, gebruiken. Het is een vrij zwaar mes met een groot lemmet dat enigszins afgerond is. Een hakmes heeft een vlake en scherp snijvlak. Soms wordt het ook wel een slagersmes genoemd.
Koksmes
Het koksmes is waarschijnlijk het meest gebruikte keukenmes tijdens het koken. Je kunt het op veel manieren gebruiken voor het snijden van groente, vlees, kruiden en fruit. Door het scherpe, afgeronde, vrij grote lemmet en ongekartelde snijvlak kun je er gemakkelijk meet snijden. Koksmessen zijn er in verschillende afmetingen.
Japanse koksmes – Santoku
Het Japanse koksmes of Santoku heeft in principe dezelfde functie als het gewone koksmes. Echter het is meer bedoeld voor het wat verfijndere snijden met een op en neer gaande beweging. Of de voorkeur uitgaat naar een gewoon of Japans kosmes is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Je kunt de Santoku herkennen aan de verticale kartels in het lemmet van het mes.
Tomatenmes
Tomaten zijn vaak lastig goed te snijden met een keukenmes of groentenmes. Het tomatenmest maakt het snijden van tomatien een stuk gemakkelijker. Je kunt het herkennen aan het gekartelde snijvlak waarmee je de tomaten als het ware zaagt. Met behulp van de punt aan het uiteinde van het tomatenmes maak je een inkeping waarna je de tomaten op dat punt begint te snijden. Een tomatenmes heeft een vrij klein formaat.
Vleesmes
Met een vleesmes kun je goed vlees in stukken snijden. Je kunt een vleesmes herkennen aan een vrij lang en smal lemmet dat scherp geslepen en enigszins afrond is. Het is zowel bedoeld voor het snijden van bereid vlees als rauw vlees.