Keukenlab Kookboek
Word een betere kok door te koken met kennis
- Schrijvers: Eke Mariën, Jan Groenewold (Nederland)
- Soort kookboek: wetenschappelijk kookboek
- Aantal recepten: 75 gerechten
- Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
- Verschijnt: 25 september 2019
- Omvang: 288 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
Flaptekst van het kookboek
Met dit idee in hun achterhoofd schreven Eke Mariën en Jan Groenewold dit kookboek. Ze maken in begrijpelijke taal de wetenschap van het koken inzichtelijk en laten zien hoe je de beste resultaten bereikt in je eigen keukenlab. Van het bakken van luchtige briochebroodjes en perfecte friet tot het vangen van aroma’s in sauzen en schuimen.
Mariën en Groenewold nemen 15 processen die aan de basis liggen van het koken (zoals Maillard-reacties, karamellisatie, verdamping, emulgeren, oxidatie, etc.) onder de loep. De theorie achter deze processen wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden en recepten uitgelegd. Je leert zo precies hoe je je eigen kookresultaten kunt perfectioneren.