Indonesische Kookboeken Tips Indische Kookboeken. Wat zijn de beste Indische en Indonesische kookboeken? Op deze pagina vind je een overzicht van kookboeken met gerechten en recepten uit Indonesië.
Indonesische Kookboeken Tips Indische Kookboeken
Naast de klassieke en bekende kookboeken met recepten en gerechten uit Indonesië, zijn er ook nieuwe Indonesische kookboeken opgenomen. De links op de pagina verwijzen naar nog meer informatie over het betreffende kookboek en bestelmogelijkheden.
Nieuwe Indonesische Kookboeken
Wat zijn de nieuwe Indonesische kookboeken? Hieronder een selectie van Indonesische en Indische kookboeken die recent verschenen zijn.
De Bijbel van de Indonesische Keuken
- Schrijfster: Maureen Tan (Nederland)
- Soort kookboek: Indonesisch kookboek
- Uitgever: Carrera Culinair
- Verschijnt: 24 april 2020
- Omvang: 496 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang: in De bijbel van de Indonesische keuken neemt Maureen Tan je mee naar alle uithoeken van de Indonesische archipel. Een smakelijke reis langs de bijzondere en verrassende eilandkeukens…lees verder >
Selamat Makan
800 Blauwe hap recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine
- Schrijver: Wouter Rademakers (Nederland)
- Soort kookboek: Indonenisch kookboek, Indisch kookboek
- Uitgever: Edicola Culinair
- Verschijnt: 13 juni 2019
- Omvang: 320 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Selamat Makan is een unieke verzameling van ruim 800 kenmerkende en zeer smaakvolle ‘blauwe hap’ recepten. Auteur Wouter Rademakers diende decennia lang bij de Koninklijke Marine en heeft met zijn grote voorliefde voor de Indonesische keuken dit geweldige receptenboek samengesteld. Selamat Makan is het resultaat van 35 jaar verzamelen, uitproberen en combineren!…lees verder >
Meer Kookboeken met Indonesische Recepten
Boekoe kita
Indische familierecepten
- Soort kookboek: algemeen Indisch kookboek
- Schrijfster: Mirjam van der Rijst
- Uitgever: Uitgeverij Terra
- Verschijnt: 14 april 2017
- Omvang: 317 pagina’s (met afbeeldingen)
- Uitgave: Gebonden Boek
- Inhoud kookboek: Boekoe Kita (Indonesisch voor Ons Boek) is een schitterend uitgevoerd boek waarin familie en culinaire tradities centraal staan. De Indische keuken is geliefd. Het is een traditionele keuken die vaak van generatie op generatie wordt overgedragen. Toch ontwikkelt ook deze keuken zich met de tijd mee. In dit Indische kookboek vertellen 15 Indonesische families over hun roots, hun eigen familierecepten en verhalen vormen daarbij de rode draad. Onder hen ook enkele beroemde namen zoals voormalig topmodel Linda Spierings en fotografe Patricia Steur…lees verder >
Vegetarisch Indonesisch kookboek
Originele recepten en menusuggesties
- Soort kookboek: vegetarische Indonesische gerechten
- Schrijfster: Ciska Cress
- Uitgever: De Lantaarn
- Aantal recepten:
- Omvang: 175 pagina’s (met afbeeldingen)
- Uitgave: Gebonden Boek
- Inhoud kookboek: Een verzameling recepten uit de Indonesische keuken. Met gerechten die natuurlijk vaak tahu en tempé bevatten, Indonesische vleesvervangers bij uitstek vanwege hun hoge gehalte aan eiwitten, koolhydraten, enzymen en vitaminen…lees verder >
De geur van witte rijst
Verzamelde Indische kook- en eetherinneringen
- Soort boek: Indische kook- en eetverhalen en recepten
- Samenstelling: Hans de Clercq
- Foto’s: Mirjam Letsch
- Uitgever: Go-Tan
- Omvang: 191 pagina’s (met afbeeldingen)
- Uitgave: Gebonden Boek
- Inhoud boek: Nederland kent nog volop mensen die een persoonlijke band hebben met de Indische eetcultuur, zowel van de eerste, tweede als derde generatie. In deze families vormt eten het hart van het sociale leven. De nostalgie, de kennis, het plezier en de liefde die bij de echte Indische keuken horen staan aan de basis van dit kookboek. Enkele maanden geleden deed Go-Tan een oproep om herinneringen, anekdotes, oude foto’s en natuurlijk de bijbehorende familierecepten in te sturen, met de bedoeling een kookboek te maken ‘van iedereen, voor iedereen’. Wat maakt de Indische eetcultuur zo bijzonder?…lees verder >
Bartje Boemboe
- Soort kookboek: algemeen Indonesisch kookboek met veel aandacht voor boemboe’s
- Schrijver: Bart Eijken
- Uitgever: Aerial Media
- Omvang: 183 pagina’s (met afbeeldingen)
- Uitgave: Gebonden Boek
- Inhoud kookboek: Boemboe’s zijn het geheim van de Indonesische keuken. Ze geven elk gerecht een bijzonder, eigen karakter. In de winkel van Bartje Boemboe maken Bart en Jojo boemboe’s volgens de recepten van hun oma’s: geurig en puur en zonder kunstmatige toevoegingen. De familierecepten gaan terug tot moeders, oma’s en zelfs overgrootmoeders. Natuurlijk zijn deze door de jaren aangepast; verfijnd en verbeterd. Daarnaast hebben Indische vrienden recepten aangedragen en door het reizen naar Java, Lombok en Balie werden nieuwe recepten ontdekt…lees verder >
De authentieke Indische keuken
Originele recepten uit Nederlands-Indië
- Soort kookboek: algemeen kookboek met Indische recepten
- Samenstelling: Lonny Gerungan
- Uitgever: Fontaine Uitgevers
- Aantal recepten: 350+
- Omvang: 512 pagina’s (met afbeeldingen)
- Uitgave: Gebonden Boek
- Inhoud kookboek: ‘De authentieke, Indische keuken’ is met ruim 350 originele recepten het eerste standaardwerk over de Indische keuken, die in Nederland wordt beschouwd als een van de belangrijkste uitingen van de Indische cultuur. Het Indisch Huis in Den Haag gaf chef Lonny Gerungan opdracht zich in deze keuken te verdiepen en deze vervolgens in kaart te brengen. ‘De Authentiek Indische Keuken’ is meer dan een kook- en receptenboek. Uitgebreid wordt ingegaan op de koloniale en culinaire historie van Nederland en Nederlands-Indië…lees verder >
Groot Indonesisch Kookboek
- Soort kookboek: algemeen Indonesisch kookboek
- Schrijfster: Beb Vuyk
- Uitgever: Kosmos Uitgevers
- Omvang: 416 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Boek
- Inhoud kookboek: Het Groot Indonesisch Kookboek van Beb Vuyk is al meer dan 30 jaar het kookboek over de Indonesische keuken, voor beginner en gevorderde. Het Groot Indonesisch Kookboek telt honderden recepten voor de lekkerste Soto Ajam, spekkoek en babi ketjap, maar ook tahoe bakso en eend met Balinese kruiden vind je in dit allesomvattende, onmisbare kookboek. Hele generaties Nederlanders hebben dankzij deze klassieker van Beb Vuyk de Indonesische keuken leren kennen…lees verder >
Bijpassende Kookboeken en Informatie