Caribische Kookboeken Gerechten uit de Cariben. Het Caribisch gebied is voor velen van ons een populaire vakantiebestemming. Eilanden met mooie weer, blauwe zee en prachtige stranden. En je kunt vaak heerlijk eten op deze eilanden. Veel van de gerechten uit de Cariben zijn gemaakt met de verse producten die voor handen zijn zoals vis, fruit, groente, kokos, rijst, bonen en kip.
Op deze pagina vind je een selectie van Caribische kookboeken met gerechten uit de Cariben. Er is voor gekozen om zowel Nederlandse als Engelse kookboeken op te nemen.
Overzicht van Caribische Kookboeken
Het overzicht is ingedeeld op datum van verschijnen van het betreffende Caribische kookboek. Dus het nieuwste kookboek staat bovenaan de lijst. De links op de pagina verwijzen naar meer informatie, recensies en bestelmogelijkheden.
Recepten uit de Cariben
- Soort kookboek: algemeen Caribisch kookboek
- Schrijfster: Shivi Ramoutar
- Origineel: Caribbean Modern (2015)
- Nederlandse vertaling: Kim Steenbergen
- Uitgever: Good Cook
- Verschenen: 2016
- Omvang: 253 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 24,95
- Inhoud kookboek: Shivi Ramoutar groeide onder andere op in Trinidad. Voor haar werk als chef in pop-uprestaurants in New York en Londen haalde ze inspiratie uit haar favoriete Caribische gerechten. Haar recepten zijn een fascinerende combinatie van smaken – net als de Cariben zelf. Zo vind je rundown met kip en kokos naast macaroni met kaas, kidneybonen & spinazie, maar ook Creoolse gebakken eieren. De gerechten van Shivi zijn vers en flitsend, opwindend en exotisch,maar ook eenvoudig en voedzaam. ‘Recepten uit de Cariben’ barst van plezier – denk bijvoorbeeld aan softijs met gezouten tamarindekaramel, rumrozijnen, krab in curry met noedels en pindakaascheesecake met druivenjam; want zonder plezier zou dit boek niet Caribisch zijn.
- …Meer Informatie Recensie en Bestellen >
De Creoolse Keuken
Zonnige smaken uit de Cariben
- Soort kookboek: Kookbboek met creoolse recepten uit de Franse Cariben.
- Schrijfster: Vanessa Bolosier
- Origineel: Creole Kitchen (2015)
- Nederlandse vertaling: Félice Portier
- Uitgever: Veltman
- Verschenen: 2016
- Aantal recepten: 100
- Omvang: 239 pagina’s (met foto’s)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Prijs: € 25,00
- Inhoud kookboek: Zonnige fusiongerechten die u meevoeren naar een tropisch paradijs. Exotische smaken die uw smaakpapillen betoveren. Vanessa Bolosier laat zich inspireren door de gerechten uit haar jeugd. Haar doel met dit boek is om de liefde, de zonneschijn en de vrolijkheid van de Caribisch-creoolse keuken te verspreiden. De creoolse keuken is een van de oudste fusionkeukens ter wereld; hij zit vol invloeden van de eeuwenlange handelsgeschiedenis en de gemengde culturen van haar ‘thuiseilanden’ Guadeloupe en Martinique. Dit kleurrijke boek staat vol traditionele gerechten… en met heerlijke rumcocktails voor erbij.
- …Meer Informatie Recensie en Bestellen >