Begrippen bij Eten en Drinken
Wat is de betekenis van allerlei begrippen in ons eten en drinken? Op de verpakking van voedingsmiddelen staat van alles vermeld. Waarom zitten deze ingrediënten en toevoegingen in onze voedingsmiddelen en welke functie hebben ze? In onderstaand overzicht vind je uitleg over allerlei begrippen die je tegenkomt als het gaat over ons eten en drinken.
A A A
Ayurvedisch Koken | Azijn |
B B B
Bloem |
C C C
Cacao-Nibs | Chocolade |
D D D
Drinkglazen |
E E E
Ei Koken | Emulgator | Emulsie |
G G G
Glazen Neerzetten op Tafel |
I I I
Inductie Koken | Inductie Wokpan |
K K K
Kaas | Keramisch Koken | Ketchup |
N N N
Noten |
P P P
Pasta | Pepernoten | Pitten | Pizza | Pizzames/Pizzasnijder | Pizzaschaar
S S S
Showroomkeuken | Steakmes | Stremsel |
T T T
Tafel Dekken | Terrine |
W W W
Wijnglazen | Wrongel |
Z Z Z
Zaden | Zeeuwse Bolussen
Trefwoorden: Begrippen bij Eten en Drinken | Bereiding van Voeding | Advies | Informatie | Tips | Uitleg